Skip to content

Steder å besøke i Moskva

Nå når jeg har bodd 8 måneder i Moskva, tenkte jeg at tiden hadde kommet for å fortelle om steder å besøke i denne magiske byen.

Esse Jazzklubb

Esse Jazz Club, lokalisert i den sjarmerende Pyatnitskaya-gaten, er vert for mange nasjonale og internasjonale jazzartister hver uke. Dette stedet er spesielt anbefalt i Moskvas lange og harde høst- og vintersesong. Interiøret og musikken får deg til å føle deg som om du er i New York, og maten de serverer i andre etasje er nydelig. Hvis du aldri har opplevde levende jazz før, er dette et bra sted å begynne.

John Marshall Quartet på Esse Jazzklubb

VDNKh

Offisielt kjent som Det all-russiske utstillingssenteret, er dette en av de største parkene i hele Moskva. Men det er ikke bare en park – som navnet antyder er det et utstillingssenter, komplett med statuer, museer, restauranter, raketter (ja, raketter!), og unike bygninger. Absolutt verdt en visitt, spesielt på en varm sommerdag.

Inngangen til VDNKh, CC BY 3.0

Den røde plass

Denne er nesten irriterende åpenbar. Likevel er det nødvendig å gå innom her hvis du aldri før har vært i Moskva. Her vil du kunne besøke Lenins mausoleum, Vasilijkatedralen (som nå er et museum), det russiske statlige historiske museum og handlesenteret GUM.

St. Basil’s Cathedral, by A. Savin, CC BY-SA 3.0

Tretjakovgalleriet

Dette galleriet huser noen av arbeidene til russlands beste malere, fra fortiden og nåtiden. Hvis du bare er det minste interessert i kunst er dette stedet verdt et besøk!

Tretjakovgalleriet,
avA. Savin, CC BY-SA 3.0

Zaryade-parken

Denne parken er plassert ved siden av den røde plass og ble designet av amerikanere. Den inkluderer en bro som ikke er en bro. Videoen sier egentlig alt:

Gorkijparken

Moskva er en by full av parker. Gorkij er parken hvor mennesker i alle aldre kommer for å skøyte om vinteren, og forelskede par vil komme for å nyte hverandres selskap om våren. Det er også restauranter her, og mange kulturelle arrangementer om sommeren.

Inngangen til Gorkijparken

Arbat-gaten

En av de mest berømte gatene i Moskva, i alle fall hvis du spør de lokale innbyggerne. Her finner man kafeer, restauranter, butikker, gatemusikanter, og generelt gode vibber hele året rundt. Den norske ambassaden er også lokalisert ikke langt herfra.

Arbat i januar, av
Alex ‘Florstein’ Fedorov, CC BY-SA 4.0

Kremlin-museene

Disse museene ligger ved siden av den røde plass, og inkluderer Dormition-katedralen, Erkeengels-katedralen, Bebudelseskatedralen, Patriarkenes residens, De tolv apostlers kirke, Ivan den stores klosterkirke og Katedralen til ære for avsetning av kappen. De inkluderer også to separate utstillinger, Kreml Armory og Diamond Fund. Alle kirker og klosterkirken kan nås gjennom en billett, og er verdt å se om du er interessert i tsar-Russlands religiøse fortid.

Kreml våpenkammer og Diamantfondet kan nås gjennom separate billetter. Våpenkammeret har mange klær, troner og regalia fra tsarene, samt Moskvas eneste samling av Fabergé-egg produsert for familien Romanov av Fabergé-selskapet.
Diamondfondet er en unik samling av perler og smykker. Blant annet har den en kopi av den Russlands keiserlige krone som ble laget i 1762 til kroningen av Katarina den Store.

Central Children’s Store på Ljubjanka

Dette er en massiv butikk som selger leketøy til barn i alle aldre. Den huser også en restaurant, en mathall, en kino og et veldig imporende interiør. Her kan du også gå opp på taket for å se Moskva fra et fugleperspektiv. Definitivt verdt et besøk!

Central Children’s Store,
av A. Savin, CC BY-SA 3.0

Papa’s Bar & Grill

Lokalisert på Nikolayskaya-gaten nummer 10, er dette en av Moskvas største klubber. Men det er ikke bare en klubb – som navnet antyder er det også en bar og restaurant. Med flere etasjer har dette stedet alt du trenger for en flott kveld på byen!

Interiøret til Papa’s, foto av Nicolai Antezana

Pivnaya Biblioteka

Pivnaya Biblioteka (bokstavelig: Ølbiblioteket) på Mytnayagaten nummer 58 er en intim bar lokalisert litt vekk fra sentrum av byen, hvor du kan bli kjent med de lokale. Dette stedet er fylt til bristepunktet med alt som er godt i verden: håndverksbrygget øl, bøker, og vennlige russere.

Published inTravelsWriting

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.