Skip to content

Livet som en internasjonal borger

En av de vanskeligste tingene med å leve et år i utlandet, i hvert fall som utvekslingsstudent, er at du blir kjent med folk. Og så, altfor tidlig, må du flytte.

Selv om det bare er kinesiske jenter som du for det meste har hatt kontakt med i klasserommet, eller møtte mens du passerte hverandre i gangen, er det alltid vanskelig å forlate hverandre.

Internasjonale venner

Dette kan selvsagt også være positivt – det betyr at det alltid er, om ikke husrom, så i allefall folk som er glad for å se deg hvor du enn befinner deg. Men det kan også gjøre deg blasé, i verste fall. Eller, i det minste, veldig rastløs. Hvis du holder deg for lenge på ett sted, får du følelsen av at det er folk på en del av kloden som du trenger å se, og steder du trenger å være.

Men uansett hvor mye stolthet jeg tar i å kalle meg en internasjonal borger, er det fortsatt steder som tar opp mer plass i mitt hjerte enn andre. Akkurat nå er Moskva er åpenbart en av dem . Jeg tror, ​​så lenge jeg bor, vil Moskva og St. Petersburg forbli to av mine favorittbyer, ikke minst fordi jeg bodde og lærte russisk i dem så lenge.

Forhåpentligvis, etter hvert som jeg blir eldre, vil noe av rastløsheten min forsvinne. Inntil da vil mitt hjerte alltid forbli i den siste byen jeg ble forelsket i.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.